opleiding

Ma Arts, Cognition and Criticism, Rijksuniversiteit Groningen. Titel scriptie: Werken aan een artistiek zelfbeeld van de Antropos. Van een complexe verwikkeling met het antropoceen naar de creatieve ontwikkeling van post-antropogeen denken, voelen en doen door middel van ecokunst.

Ba Arts, Culture and Media, Rijksuniversiteit Groningen. Richting Analyse en Kritiek; specialisatie Theater. Titel scriptie: Alle spelers op de vloer van ecodrama. Hoe het ecologische discours vorm krijgt in het theater en een eco-analyse van Brave New World 2.0

VWO Cultuur en Maatschappij profiel. Zernike Montessori, Groningen/Haren.

Vooropleiding theater De Noordelingen, Groningen.

kunst

2021 TENTOONSTELLING vanwege mijn nominatie voor het Hendrik de Vriesstipendium presenteer ik bestaand werk en het ingediende projectplan op Wildvang bij Kunstpunt Groningen, 11 dec.

2021-2022 SCHRIJFTALENT ik maak deel uit van de talentpoel van stichting NOORDWOORD, Groningen.

2021 VERHAAL/POEZIE/GELUID 4 monologen, 1 soundscape bij kunstinstallatie Memories of the air. Met scenograaf Eva Koopmans. Op festival Terug naar het begin, Appingedam.

2020-2021 POEZIE gedichten voor mensen met een goed geweten voor juisstraks.nu

2020 POEZIE 2 brieven voor in de openbare installatie Ode aan de spontane ontmoeting van Eva Koopmans. Noorderplantsoen, Groningen.

2013&2016 REGIEASSISTENT noorderzonproducties Een Scheppingsverhaal en Schemerding van Brenda Hauer. De Noorderlingen, Groningen.

2007-2008 ACTEUR hoofdrol van Storm in kinderserie Sterke verhalen uit Zoutvloed, VPRO.

over kunst

2021 LEZING Even tussen jou en mij, waarom dit portret ook over jou gaat, Nederlandse Portretprijs, Slot Zeist.

2021 REFLECTANT juli-augustus. Verslaan van en reflecteren op de interventies van de kunstenaar bij het project SPATIAL DISRUPTIONS. Sign, Groningen.

2020-2021 RECENSIE schrijven over kunst in Groningen en van Groningers. Filter, Groningen.

2019 RECENSIE Jonge Harten Festival, Groningen.

met kunst

2021- EIGENAAR MOTIEF kunstwetenschappelijk en artistiek projectbureau werkend in de overlapgebieden kunst, onderzoek en activisme. Mijn motief: intersectoriale samenwerking stimuleren want kunst heeft overal wat te zoeken.

2021 PROJECTLEIDER in opdracht van Vereniging Noorden Duurzaam werkte ik samen met Groene Burgemeester van Groningen Peter Bootsma aan SDG CafĂ© Noord, een platform dat de sectoroverstijgende ‘duurzaamheidsbranche’ moet verbinden en versterken.

2021- PROJECTMANAGER voor Mooiedingenmakers werkte ik met Eva Waterblok, Zied Fargi en Sanne Boekel aan SKILLSPAYTHEBILLS, een creatief project om jongeren vanuit hun voorkeuren en vaardigheden de arbeidsmarkt in te stappen. i.o.v. Gemeente Groningen.

2020-NU SCHRIJVEN ik teken het levensverhaal van Dien (97 jaar) op als vrijwilliger bij Humanitas, Groningen.

2020-2021 SCHRIJVEN 2 essays voor het kinderfilosofieboek, over Simone de Beauvoir en Brenda Ueland. Stichting Droomwevers, Amsterdam.

2020 KUNSTEDUCATIE als stagiair bij Stichting Mediamatic conceptualiseerde ik de leerlijn Kunst en Natuur en initieerde ik de educatieblog ‘Ecologie is ingewikkeld en daarmee uit?’. Amsterdam.

overig

2020 – 2021 TAALMAA(R)TJE vrijwillige taalles

2021 COPY / CREATIEVE STRATEGIE denk- en schrijfwerk op projectbasis bij Merkactivisten, Groningen