zoeken | schrijven | spreken | …

2022. Multitude. Poem in relation to the work of Kamile Cesnaviciute in Block C in Groningen after I’ve seen it on the 4th of februari 2022.

2021. Space [in] Disruption. Poëtische reflectie op Spatial Disruptions, Sign Groningen

2021. Memories of the Air – festival Terug naar het begin, Appingedam

Ik schreef vier monologen en maakte de soundscape bij de theatrale installatie Memories of the air. De installatie speelt met de wind en laat je spelen met de wind. Ik ben uitgenodigd door scenograaf Eva Koopmans om samen te werken aan dit artistieke onderzoek naar onze relatie met de lucht. De tekst en het geluid heb ik gemaakt specifiek voor en over de locatie. Ze stimuleren de bezoeker met volle aandacht, lijf en geest het spel te spelen.

I. ZATERDAG EN DE BOOM (detail)

Stem: Sijas de Groot

II. GEEN SPIEGELS HIER (detail)

Stem: Maartje Terpstra

III. BETEKENEN EN TEKENEN (detail)

Stem: Anna-marije de Boer

IV. SPOREN (detail)

Stemmen: De Groot, De Boer, Terpstra
2021. ONGETITELD
2021. CONTAINER

In 2020 schreef ik een genre-experiment voor de schrijfwedstrijd Latour op het wad. Een poëtisch essay over de ramp met de MSC Zoë vanuit niet-menselijk perspectief. In die tekst probeerde ik taalfilosofische kwesties rondom complexe ecologische gevaren te vatten en voelen. Want wat denkt het woord? Ik heb het bewerkt tot gedicht – een dromerige vertelling over het ongeluk hoe deze te beschrijven.


2020. In opdracht van Eva Koopmans schreef ik twee brieven voor haar installatie Ode aan de spontane ontmoeting.
Ode aan de spontane ontmoeting – Eva Koopmans 2020. Installatie in het Noorderplantsoen, Groningen.

2019. Dicht bij. Vijf korte liefdesgedichten voor de installaties van Sense Aid op Jonge Harten. Als alternatief voor recensie. Soms moet je ervaringen niet ‘dood’ analyseren maar verlevendigen.